Marknadsgatan

Marknadsgatan är navet som allt kretsar kring. Här finner du hantverksstånd med genuina hantverk i trä, skinn, keramik, smide, smycken, växter och mycket annat. Plast och syntetmaterial är inte tillåtna. Marknadsgatan erbjuder också mat och dryck vid Wärdshuset och längs bygatan, kaffeservering vid Karlhällstugan, sylt, korv och honung m m att köpa. Hantverkarna är klädda i medeltida dräkter, liksom många av våra besökare. 

Längs bygatan hittar du även spelmän som fyller luften med medeltidens udda toner från vevlira, säckpipa, nyckelharpa och trummor. Musiken blandas med klangen från silfversmedens slägga mot städet, stojet i verkstadsbyn, hovarna som dundrar fram vid tornerspelet och doften av häst och brända mandlar.

Att traska bygatan fram känns som att befinna sig i en Astrid Lindgren-saga med kyrkan från 1100-talet, bondgårdarna från 1700-talet, blommande äppelträd och Tilasgården – en anrik kungsgård med 1000-årig historia. Tillsammans ger det en unik inramning och atmosfär till HusabyMarken.

Vi bjuder in hantverkare med ett utbud av äkta, gammal hantverkstradition att medverka på HusabyMarken. Läs mer

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.