En äkta medeltida marknad, utan krimskrams
6 juni i Husby-Långhundra, Knivsta

rub_marknadsg

marknadsgatan2010

arknadsgatan är navet som allt kretsar kring. Här finner du hantverksstånd med allehanda genuina hantverk i trä, skinn, keramik, smide, smycken, växter och mycket annat. Plast och syntetmaterial fanns inte på medeltiden och är därför inte heller tillåtna idag. Så det är ingen vanlig ”tingel och tangel marknad” du kommer till.

antverkarna är alla klädda i medeltida dräkter. Liksom många av våra besökare. Ett myller av allsköns figurer.

arknadsgatan erbjuder också en myckenhet av andra begifwenheter. Mat och dryck vid Wärdhuset och längs bygatan. Kaffe servering vid Karlhällstugan. Sylt, korv och hånung att köpa.

Längs bygatan hittar du även spelmän som fyller luften med medeltidens udda toner från vevlira, säckpipa, nyckelharpa och trummor. Musiken blandas med klangen från silfversmedens slägga mot städet, stojet i verkstadsbyn, hovarna som dundrar fram vid tornerspelet och doften av häst och brända mandlar.

tt traska bygatan fram känns som att befinna sig i en Astrid Lindgren-saga med kyrkan från 1100-talet, bondgårdarna från 1700-talet, blommande äppelträd och Tilasgården – en anrik kungsgård med 1000 årig historia. Tillsammans ger det en unik inramning och atmosfär till HusabyMarken som länge stannar kvar i sinnet.

handlare_1gatumusik

i bjuder in alla hantverkare med ett utbud av äkta, gammal hantverkstradition att medverka på HusabyMarken.

standkrukor