medeltidskor_i_hl100kyrka_mgKörworkshop i Husby-Långhundra 5–6 juni 2017

I samband med årets medeltida marknad bjuder HusabyMarken och Svenska kyrkan in intresserade körsångare till två dagar med medeltida körmusik. Konceptet, körledaren och medverkande musiker är desamma som i fjolårets succépremiär.

Den 5 juni övar vi hela dagen och avslutar med ett öppet genrep. Under marknadsdagen den 6 juni ger vi en mindre konsert och avslutar därefter med att delta i procession genom bygatan kl 12.

Tid: 5 juni ca 10–17, 6 juni ca 9.30–12.30

Plats: Husby-Långhundra kyrka

Repertoar: Medeltida körmusik i SATB. Noter lånas ut till deltagarna.

Körledare: Ulrike Heider, organist i Haga församling i Göteborg och konstnärlig ledare för Schola Gothia, en professionell kvinnlig ensemble som specialiserar sig på gregorianik och tidig polyfoni

Musiker: Ensemblen Falsobordone som består av Anna Rynefors och Erik Ask-Upmark. Ensemblen (numera även känd från 2016 års luciamorgon i SVT) är specialiserad på medeltida musik

Kostnad: 200 kr. Lunch och fika ingår båda dagarna, liksom inträde (100 kr) till HusabyMarken

Förkunskapskrav: Viss körvana

Klädsel: Medeltidsinspirerad. HusabyMarken lånar ut medeltida kläder till dem som behöver

Anmälan: Till Marita Sköldberg marita@sjungikyrkan.nu, 073-5704512.

Bekräftelse och mer information kommer inom några dagar efter anmälan. Max 30 deltagare, först till kvarn gäller inom respektive stämma. Sista dag för anmälan om platser finns kvar är 21 maj. Uppge namn, telefonnummer, adress, ev e-postadress, stämma och eventuella allergier.