Bygdegården Blå Wingen ligger vid väg 77 strax väster om korsningen mellan vägarna 77 och 273 (Almungekorset). Rymliga parkeringsplatser underlättar för besökare.

 


Den stora parkeringen mellan vägen och bygdegården underlättar för gästerna till bygdegården.


På tavlor vid entrén sätts affischer för kommande filmer upp. Blå Wingen är välutrustad för filmvisning med digital projektor och Dolby Surround ljud.

*****

Foajén


Under våren 2009 upprustades foajé och toaletter. Foajén rymmer över 100 gäster inför stora fester. Det finns gott om plats för ytterkläder för alla gäster.

 


En tavla med byggnader pryder en av väggarna, ett träd på en sida påminner om att Blå Wingen ligger på landsbygden

  

Med mattor på golv och väggar garanteras att toaletterna är fräscha och säkra.


Blå Wingen är nu utrustad med digital projektor för aktuella filmer, lika bra som i stan. Nya sköna stolar kom i mars 2015.

Köket
Hela köket upprustades vintern 2008. Det delades i en diskavdelning och en avdelning för matberedning.


Köket har rostfria arbetsbänkar, två kaffebryggare och två spisar


Med två spisar med arbetsbänk på 60 cm emellan underlättas matberedningen. Nya spisar installerades i mars 2015. Bilden visar de gamla. I köket finns kylskåp och i källaren ett frysskåp.


Köket delades i en diskavdelning och en avdelning för matberedning mm. En modern Wexiö-maskin gör att det går snabbt att diska även vid stora fester.


I speciellt skåp förvaras porslin för ca 120 gäster. Allt förvaras i backar för att underlätta enkel och säker hantering. Inget onödigt plock garanterar säkerhet och snabb dukning och diskning.

Lilla rummet


I lilla rummet mellan köket och stora salen ryms ca 20 personer vid de fyra borden. Rummet används med fördel vid buffé and annan servering.

Stora salen

Belysningen kan varieras och ventilationen kan anpassas efter behov. Scenen kan belysas med strålkastare monterade i taket.

Ljusstark projektor finns installerad i taket och till den ansluts dator med HDMI eller VGA.

Vid scen finns ljudanläggning för tal (mygga och trådlös mikrofon) och CD-spelare för musik och till mixerbord kan anslutas dator eller I-phone.

Utsmyckning och Konstverk
Fyra konstverk pryder ena kortsidan i stora salen. Konstnär Nils Enar Eskhult har deponerat sina verk i bygdegården.


På en kortsida sitter denna vackra båt, också den målad av Eskhult.