Bygdegårdsföreningen har ambition att också vara ett kulturcentrum i bygden. Ett utryck för detta är de konstverk som bygdens konstnär Nils Enar Eskhult har deponerat eller skänkt till bygdegården. De stora tavlorna med motiv från bygden målades ursprungligen till scenen som användes vid midsommarfestligheterna i Husby-Långhundra. I stora salen sitter fyra tavlor som återspeglar bygden under de fyra årstiderna. Klicka här och du kan njuta av de fina konstverken.

Julfest i Blå Wingen är en tradition sen bygdegården byggdes. En lördagseftermiddag strax efter nyår inbjuds ung och gammal till en dansa ut julen fest med traditionell dans kring granen, lekar och lotterier innan tomten avslutar sin tjänstgöring med ett besök och lämnar godispåsar till alla barn. Sigtuna Spelmän har under många år svarat för musik och ledning av dans kring granen.  Nästa år, 2018, blir det också julfest och då blir lördagen den 13 januari en bra dag att dansa ut julen.

Musik och underhållning uppskattas av många och ett par gånger per år arrangeras musikcafé. Se annonser i lokalpress.

Nästa musikcafé med Mattias och Stefan blir söndag 22 oktober 2017 kl 14:00, preliminärt program; ABBAS bästa låtar

OPERA I BLÅ WINGEN- en ny möjlighet i vår kulturverksamhet.

 Nu har den visats; Operan Pärlfiskarna visades lördagen 23 september 2017 kl. 18:00. Inspelad på MET i januari 2016. Många gäster fick uppleva en fantastisk musik/opera föreställning.

Revy och lokal underhållning. Under 2006 startade Susanne Berglund (Sussie) en lokalrevy i Knivsta. Den har genomförts i Blå Wingen varje år. Revyn har varit så bra att det varit fullsatt vid många föreställningar som getts sedan dess. Hur det blir under hösten 2017 vet vi inte nu i april. Nu vet vi – ingen revy hösten 2017.

Biblioteksverksamhet är också kultur.
I bygdegården har funnits ett bibliotek. Verksamheten är nu avslutad och böckerna är skänkta till olika verksamheter inom kommunen.