Film i Blå Wingen, varje söndag och tisdag kväll. Du finner aktuella filmprogrammet på www.wingenbio.nu. Höstens film inleds 26 sept.

I bygdegården Blå Wingen har visats film sedan den byggdes i början av 1960-talet, alltså i ca 50 år. Under sommaren 2014 har modern utrustning med digital projektor och tillhörande enheter installerats och från september visas nu film i både 2D och 3D, nya filmer i nära anslutning till filmernas premiär. Högtidlig invigning skedde helgen 30 – 31 augusti 2014.

"Nu klipper vi bandet!" Högtidlig invigning den 30 augusti.

”Nu klipper vi bandet!” Högtidlig invigning den 30 augusti.

Filmverksamheten genomförs av en filmgrupp med ca 10 medlemmar med Nina Pihl som ansvarig ledare. Nina nås på 070-620 57 69 och hon svarar gärna på frågor kring film i Blå Wingen Bio, som denna verksamhet kallas. Om du är intresserad av film är du välkommen att vara med, ta kontakt med Nina.

Vi fick ekonomiskt stöd av Svenska Filminstitutet, Knivsta kommun och Husby-Långhundra hembygdsförening, som gjorde det möjligt att inköpa denna utrustning.

Nu är det full fart med film i Blå Wingen. De flesta veckor visas film på söndag kväll och tisdag kväll i veckan, och sista tisdagen i månaden kl. 14:00 med kaffe och social samvaro efteråt för dem som önskar se film då.

Med nya sköna stolar är det en fröjd att se film i Blå Wingen.

Annonsering sker i KnivstaNytt, på hemsidan www.wingenbio.nu och i filmblad en gång i månaden. Du kan beställa filminfo på e-post och SMS genom hemsidan eller samtal med Nina. Det är ett enkelt och säkert system, då missar du ingen film.

Vid invigningen den 30 augusti 2014 medverkade Britta Läst från kommunen. Här visar vi några bilder från invigningen.

Nina och Lena vid invigningen.

Nina och Lena vid invigningen.

Elever på bio med den nya tekniken.

Elever på bio med den nya tekniken.

Förväntansfull publik.

Förväntansfull publik.