Blå Wingen entré

Bygdegården Blå Wingen

Blå Wingen är bygdegården i Husby-Långhundra socken i östra delen av Knivsta kommun. Bygdegårdsföreningen som äger och driver bygdegården är en ideell förening, ansluten till Bygdegårdarnas Riksförbund Brf, (öppnas i eget fönster). Blå Wingen ligger vid väg 77 mellan Knivsta och Rimbo, ca 15 km österut från E4-avfarten vid Knivsta.

Bygdegården uppfördes i början av 1960-talet och har sitt ursprung i en manskapsrestaurang från Arlandas tidigaste år. Framsynta personer i bygden köpte restaurangbyggnaden och flyttade den till Husby-Långhundra där den gjordes om till en bygdegård.

Bygdegården utnyttjas av föreningen för egen verksamhet och hyrs ut till föreningar, organisationer och privatpersoner för sammankomster och fester av alla slag.

Blå Wingen är nu välutrustad med ljudanläggning och stark projektor för anslutning till dator och mobilt bredband för internetuppkoppling.

Hyr gärna Blå Wingen för konferens, möte eller kurs då projektor och ljudanläggning kommer väl till pass. Vi kan också medverka med filmvisning om du vill arrangera ett event för kunder, medarbetare o dyl då en intressant film kan vara en del i arrangemanget. Inget är längre omöjligt i Blå Wingen. Hör av dig till Ingemar på 070-214 92 45 så får du veta mer.

Bygdegården är modernt utrustad och kan hyras genom kontakt med Ingemar och Britt Hansson på 018-38 72 51. Här kan du läsa mer om Blå Wingen.

Nu bygger vi om entrén på Blå Wingen. Ombyggnaden blev klar i början av november. Blev mycket bra och inbjudande. Ny bild kommer inom kort (det är gamla som visas ovan). Känn dig välkommen.